2012. április 8., vasárnap

CSAK BUDAPESTIEKNEK ?!?

 CSAK BUDAPESTIEKNEK ?!?

23 perce
Nézem a most felfedezett hírcentrumot !! Csodálatos felfedezés: MTI-hírek ( szinte teljesen kommentárok nélkül) a képek forrása tisztán megjelölt. 
Kis húsvéti ajándék :)

"MELLYEL MEGLEPEM....
..............
MAGAM MAGAM " 
/ József Attila/



Budapest, 2012. április 8. Nosztalgia villamos halad a Kossuth téren. A Húsvéti ünnepek alatt nosztalgia villamosokat üzemeltet a BKV Budapest utcáin. A 99 éves, 436-os pályaszámú favázas villamos a Boráros térről indul, és a 2-es villamos vonalán eléri a Jászai Mari teret, ahonnan a Margit híd érintésével a Széll Kálmán térig közlekedik. MTI Fotó: Földi Imre



Ünnep - Húsvéti nosztalgia villamos Budapesten
Szöveg: Budapest, 2012. április 8.
Nosztalgia villamos halad a Margit hídon. A Húsvéti ünnepek alatt nosztalgia villamosokat üzemeltet a BKV Budapest utcáin. A 99 éves, 436-os pályaszámú favázas villamos a Boráros térről indul, és a 2-es villamos vonalán eléri a Jászai Mari teret, ahonnan a Margit híd érintésével a Széll Kálmán térig közlekedik.
MTI Fotó: Földi Imre

Aztán mint afféle "vén medveanyó"....az örömből mindjárt átcsapok DOHOGÓBA...!!!! Húsvét van, - s szokás szerint ha nyaralás, vagy más családi összejövetel alkalma van, az idő pocsék!
Vigasztalhatnám magam , hogy a jó kis hírcentrumomban találhatok más tájegységet is ahol ilyen - vagy még rosszabb - idő van...-de nem megy!
Nem megy mert látom , egy " NOSZTALGIAJÁRMŰ",...vagy egyÁLLATKERT....JÁTSZÓHÁZ....itt-ott akad, de HOL ?! :)

Szinte kizárólag a FÉSZKESFŐ.....ban !!


:)

Félreértés ne essék, én is örülök, hogy LEGALÁBB OTT VAN !!! :) De sokszor már azt hiszem valahogyan nem megy ki a köztudatból, hogy:

MAGYARORSZÁG=BUDAPEST ....és slussz! :)

Nem " CSAK " a központi államhatalmi, államigazgatási szervek felelőssége ez, mert talán többet lehetne ( - még ebből a kicsike önkormányzati pénzből is - ) tervezni, szervezni a vidéki városokban is. Valami megfizethető családos szórakozást! De azt látom, ha legalább egy kóbor-múzeumka adódik azokat már rossz időben - fűtési pénz hiányában - nem működtetik.
Ha beindul a hajózás a Balatonon, vagy néhol egy erdei kisvasút, azokat ilyen szeles - de még nem esős - időben talán használhatnánk....HA MEGFIZETHETŐK LENNÉNEK ... :)....DE MÁR RÉGEN NEM AZOK!!

Hát akkor drága barátaim gyönyörködjünk ebben a csodás látványban amit ide a blogomba feltettem! Talán egyszer sikerül a kis unoka-bandámat összeszednem, s egy budapesti kirándulásra elvinnem..!!

:)S HA SZERENCSÉNK VAN, AKKOR EZ EGY ÜNNEPI ALKALOM LESZ..... :)...és még a nosztalgia villamosra is sikerül felülni..!!! :)

1 megjegyzés:

  1. Így valahogy... Ugyanakkor itt is nagyon jó rendezvények vannak, de ez meg nagyon kelet!

    Puszi Sacám!

    VálaszTörlés